3 februari 2018
15:15

KFUM Fryshuset

Referat: Hammarby Basket - KFUM Fryshuset

Ovanligt få till matchen denna lördag och efter kommunikationsmiss av coach ännu färre i början av matchen. Förra mötet med Fryshuset var en tuff match så vi visste att skulle bli så även denna gång.
Startar matchen med energi och tajt försvar. Frysen idag med längdövertag inside där vi ändå jobbar bra för att hålla ute. Lagen följs åt i protokollet men vi känns lite stressade i avslut. Inte riktigt så bekväma som vi bör vara i skyttet utifrån och som sagt ovanligt trångt inside.
I andra perioden är det lite locket på i anfall. Vi skapar mycket men får inte i bollen. Byter lite i anfall men lugnet infaller inte riktigt. I försvar kommer Frysen ofta i drivar i mitten och vi steppar upp i rotering. Dock inte alltid med i andraroteringen.
Frysen får lite flow och leder i halvtid med 29-20.
Vi pratar att hitta tillbaka till vårt spel och lagspelet. Detta både i anfall och försvar.
Får lite bättre utdelning offensivt i andra halvlek. Får inte riktigt rörelse på Frysens försvar som önskat. Håller i bollen och tappar tempo. Kryper ändå närmare under perioden och hälften uppätet inför Q4. Frysen bibehåller avståndet med drivar och skytte från halvdistans. Efter ett tag i sista perioden kliver vi upp i försvaret. Lyckas bra i pressen och snor några bollar. Sätter även en tuffare press. Letar samtidigt snabba avslut som några gånger utmynnar i obalans. Kämpar och sliter hela vägen men utgår med förlust 46-52.
Tar till oss erfarenheten av en tuff match med duktiga motståndare och att vi måste ha lagspelet både i anfall och försvar för att känna oss bekväma.